Γερμανός Βουλευτής: Η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη σε συνομιλίες για το όνομα




«Από τις επισκέψεις ρουτίνας του Νίμιτς, μόνο τα Σκόπια επωφελούνται...»

Ιούλιος 31, 2014.

Σύμφωνα με την εμπειρία του βουλευτή του σοσιαλιστικού κόμματος της Γερμανίας, Heinz-Joachim Barhman (SPD), η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη να μιλήσει και αγνοεί αυτό που αναζητούν οι ευρωπαϊκές χώρες- λύση στη διαφωνία του ονόματος ώστε να συνεχίσει η «Μακεδονία» την ευρωπαϊκή της πορεία.


«Πολλοί θα ήταν οι ευτυχείς, εάν ο Νίμιτς με την επίσκεψή του στα Σκόπια και στην Αθήνα κατάφερνε κάτι καινούργιο! Αλλά, η εμπειρία μου από τις συζητήσεις που είχα κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στην Αθήνα με εκπροσώπους της κυβέρνησης (επισκέφθηκα την Ελλάδα τον Μάρτιο ε.ε.) είναι ότι η Ελλάδα δεν ήταν πρόθυμη να μιλήσει και αγνοεί αυτό το οποίο αναζητούν οι ευρωπαϊκές χώρες- λύση για τη «Μακεδονία» ώστε να έχει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία.

»Προσωπικά, δεν βλέπων καμία κίνηση από την Ελλάδα», σχολίασε ο σοσιαλδημοκράτης, Heinz-Joachim Barhman, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας, σύμφωνα με το νοτιο-σλαβικό δημοσίευμα του «Ινπρες».

Παρά το γεγονός ότι το σύνολο του Bundestag, καθώς  και ο Barhman βρίσκονται σε καλοκαιρινές διακοπές, αυτήν την εβδομάδα έχουν την προσοχή τους στην Ελλάδα και στο ζήτημα των Σκοπίων, ιδιαίτερα με την επίσκεψη του μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, για τη διαφωνία των δύο πλευρών.

Ερωτηθείς, ο Barhman μέχρι πότε θα υπάρχουν αυτές οι «επισκέψεις ρουτίνας», από τις οποίες κέρδος μόνο έχει η πλευρά των Σκοπίων, ο Γερμανός πολιτικός απάντησε: 

«Δεν γνωρίζω! Αλλά θα πρέπει να έχουμε κατά νου, ότι ο Μάθιου Νίμιτς επί 20 χρόνια έχει ένα ειδικό καθεστώς ως επίτροπος του ΟΗΕ για την επίλυση του ονόματος, ένα θέμα που παραμένει προβληματικό. Ξεκίνησε να εργάζεται για αυτό το 1994 και έχουν περάσει ακριβώς είκοσι χρόνια. Ίσως, πραγματικά να προσπαθεί, αλλά το σημαντικό είναι ότι δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος», είπε ο Barhman.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr