Κοινές Ομάδες Βουλγαρίας - Σκοπίων θα ψάξουν για οστά Βούλγαρων στρατιωτών




Ενισχύεται, με δειλά βήματα,  η συνεργασία των δύο Στρατών 

Ιούλιος 23, 2014.

Κατά την συνάντηση του Βούλγαρου υπουργού Άμυνας, Άγγελ Νταϊντένοφ,  με τον ομόλογό του των Σκοπίων, Ζόραν Γιολέφσκι,  που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια, ανακοινώθηκε ότι η Βουλγαρία αναμένει με ταχύτερους ρυθμούς να υπογραφεί η συνθήκη καλής γειτονίας  των δύο χωρών.


Ο Νταϊντένοφ ανέφερε ότι κατά στη συζήτηση με τον Γιολέφσκι αναφέρθηκε στο θέμα της διατήρησης και της συντήρησης των βουλγαρικών στρατιωτικών κοιμητηρίων και των βουλγαρικών μνημείων, όπου οι Βούλγαροι στρατιώτες κατά τον 20ο αιώνα έχασαν τη ζωή τους στο έδαφος της τότε Βαρντάρσκας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρξε η συγκατάθεση του υπουργού Άμυνας του νοτιοσλαβικού κράτους και αποφασίσθηκε η δημιουργία μιας κοινής επιτροπής μεταξύ των εμπειρογνωμόνων και των ιστορικών της Βουλγαρίας και του νοτιοσλαβικού κρατιδίου, ώστε από κοινού να ερευνήσουν και να μεταβούν σε περιοχές όπου πιθανολογούνται ότι θάφθηκαν οι Βούλγαροι στρατιώτες.

Επισημαίνεται ότι ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη του υπουργού Άμυνας των Σκοπίων, στη Βουλγαρία, μετά το διορισμό του Ζόραν Γιολέφσκι στη θέση αυτή.

Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκαν ευκαιρίες για συνεργασία μεταξύ της Βουλγαρίας και του σκοπιανού στρατού και τις ευκαιρίες κατάρτισης για τα νοτιοσλαβικά στρατεύματα στη Βουλγαρία, όπως δήλωσε ο Άγγελ Ναϊντένοφ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr