Ρωσόφωνοι Εβραίοι ΗΠΑ και Καναδά στέλνουν από το υστέρημά τους στο Ισραήλ






Ιούλιος 30, 2014.

Περισσότερα από 50 χιλιάδες σέκελ εστάλησαν αυτήν την εβδομάδα για να αναδιαμορφωθούν κατάλληλα τα καταφύγια στο νότιο Ισραήλ.

Η πρόθεση του Παγκόσμιου Φόρουμ του Ρωσικού Εβραϊσμού είναι η προστασία των άπορων συνταξιούχων και των βετεράνων στρατιωτικών.


Η δραστηριότητα της εβραϊκής διασποράς ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα της επιχείρησης κατά της Λωρίδας της Γάζας και είναι μια πρωτοβουλία του Αμερικανικού Φόρουμ του ρωσικού Εβραϊσμού των ΗΠΑ, από το Γραφείο του Παγκόσμιου Φόρουμ.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ρωσο-Εβραίοι και φίλοι του Ισραήλ στις ΗΠΑ και τον Καναδά- μετανάστες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, έχουν απαντήσει έμπρακτα στην έκκληση.

Πολλοί ηλικιωμένοι στέλνουν ο καθένας από μερικές δεκάδες δολάρια από τις συντάξεις τους, για να συμβάλλουν στην υπεράσπιση του εβραϊκού κράτους.

Στον Καναδά η συγκέντρωση χρημάτων υποστηρίζεται από το ρωσόφωνο δημοφιλή «Ράδιο Βέρα» που εδρεύει στο Βανκούβερ του Καναδά, αλλά και στη Νέα Υόρκη με τη βοήθεια του σταθμού ‘Danu’- "ДаНу".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας των «Ισραηλιτών Ρωσίας», υπό την αιγίδα του Αμερικανικού Φόρουμ των Ρωσο-Εβραίων και με την υποστήριξη του προέδρου του Παγκόσμιου Φόρουμ των Ρώσων Εβραίων, Αλεξάντερ Λεβίν, έχουν συγκεντρωθεί από τους φτωχούς Εβραίους της διασποράς,  περισσότερα από 200 χιλιάδες σέκελ για άμεση επισκευή και τον εκσυγχρονισμό τριών καταφυγίων στο Νότο του Ισραήλ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr