Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υποστηρίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ποροσένκο


Ιούλιος 1, 2014.

Κίεβο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την απόφαση του προέδρου της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, να επαναλάβουν τη στρατιωτική επιχείρηση στο ανατολικό τμήμα της χώρας, δήλωσε την Τρίτη, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Marie Harf.


«Ναι, τις υποστηρίζουμε», δήλωσε η Χάρφ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με την ίδια, ο Ποροσένκο προέβη σε εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου προκειμένου να σταματήσει την πυροδότηση των εντάσεων, αλλά η πολιτοφυλακή στην Ανατολική Ουκρανία δεν τήρησε την ανακωχή.

Ερωτηθείσα εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο ουκρανικός στρατός θα επιβάλει την τάξη κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων του στα ανατολικά, η Harf είπε ότι το πιστεύει.

Σύμφωνα με την ίδια, ο Γραμματέας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρι, μίλησε με τον Πέτρο Ποροσένκο τηλεφωνικά τη Δευτέρα και εξέφρασε την υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειές του για  τη «διατήρηση της τάξης» στα ανατολικά της χώρας καθώς και στην πολιτική της αποκέντρωσης, του πολιτικού διαλόγου και υπόσχεσης για αμνηστία, σημειώνει το ουκρανικό δημοσίευμα.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr