Η Ρωσία προειδοποιεί την Ουκρανία για μη αναστρέψιμες συνέπειες





Ιούλιος 13, 2014.

Η εκτόξευση από την Ουκρανία οβίδας σε μια πολυκατοικία στην περιοχή του Ροστόφ της  Ρωσίας, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων δύο, μπορεί να μην έχει αναστρέψιμες  συνέπειες, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.


Στη Μόσχα κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών ο πρέσβης της Ουκρανίας στη Ρωσία, όπου του έγινε έντονη διαμαρτυρία για το συμβάν στη ρωσική συνοριακή πόλη.

Πρόσφατα υπήρξαν πολλά περιστατικά με βομβαρδισμούς μεθοριακών σταθμών. Στις 3 Ιουλίου έγινε βομβαρδισμός, πάλι, του μεθοριακού σταθμού «Novoshahtinsk», την επόμενη στο μεθοριακό σταθμό «Ντόνετσκ» από πυρά όλμων και βομβών.

Στις πέντε Ιουλίου στο ίδιο σημείο έγινε έκρηξη δέκα βομβών.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε διαμαρτυρία προς την Ουκρανία για το βομβαρδισμό σε ρωσικό έδαφος και ζήτησε να σταματήσουν αυτοί άμεσα.

Όπως, άλλωστε, ανέφερε  το ρωσικό γραφείο στις 10 Ιουλίου οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας βομβάρδισαν το ρωσικό σημείο ελέγχου «Γκούκοβο» στα σύνορα Ρωσίας- Ουκρανίας.
 
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr