Αμερικανός δημοσιογράφος: Το αεροπλάνο της Μαλαισίας καταρρίφθηκε από τον ουκρανικό στρατό και οι ΗΠΑ το γνωρίζουν






Ιούλιος 23, 2014.

«Τα δεδομένα που έχουν ληφθεί από την πηγή, έχουν δώσει σωστές πληροφορίες σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν, και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν λεπτομερείς δορυφορικές εικόνες από τις συστοιχίες πυραύλων που εκτόξευσαν τη μοιραία βολή. Αποδεικνύεται από αυτές ότι η συστοιχία ήταν υπό τον έλεγχο των ουκρανικών κυβερνητικών στρατευμάτων», αναφέρει ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος-ερευνητής, Robert Parry.


Η πηγή ισχυρίζεται ότι οι αναλυτές της CIA δεν έχουν ακόμη αποκλείσει το ενδεχόμενο οι στρατιώτες της συστοιχίας των πυραύλων που χειρίστηκαν την εκτόξευση να είναι αντάρτες της Ανατολικής Ουκρανίας που φορούσαν ...παρόμοιες στολές με αυτές των ουκρανών στρατιωτών.

Ωστόσο, επίσημη αξιολόγηση είναι ότι στη συστοιχία πυραύλων Buk ήταν Ουκρανοί στρατιώτες. Υπάρχει ακόμη η παραδοχή ότι οι στρατιώτες ήταν απείθαρχοι και πιθανότητα μεθυσμένοι, όπως δείχνουν οι σχετικές δορυφορικές εικόνες που δείχνουν να κρατούν μπουκάλια μπύρας και τέτοια υπήρχαν διάσπαρτα γύρω από αυτούς», έγραψε ο δημοσιογράφος.

«Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, έχουν μέχρι στιγμής στοιχεία ώστε να προσδιορίσουν την εθνικότητα ή την ταυτότητα του πληρώματος που εκτόξευσε το βλήμα. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι ενδέχεται το SA-11 (αντιαεροπορικός πύραυλος) να εκτοξεύθηκε από ένα ...αποστάτη του ουκρανικού στρατού (για αυτό φορούσε ουκρανική στρατιωτική στολή..) και είχε εκπαιδευθεί να χρησιμοποιεί παρόμοια συστήματα πυραύλων».

--
Ο Robert Parry έχει τιμηθεί με το βραβείο «George Polk» και οι έρευνες του για το Ιράν, την Νικαράγουα και την παράνομη διακίνηση κοκαΐνης στις ΗΠΑ τον έκανα διάσημο.

Το σχετικό άρθρο του «Το Μυστήριο ενός Αποστάτη του Ουκρανικού Στρατού», στην αγγλική γλώσσα μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: The Mystery of a Ukrainian Army ‘Defector’


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr