Γκρούεφσκι: «Δεν μας εκπλήσσει η στάση της Άνγκελα Μέρκελ για το όνομα και την ταυτότητα»




Ιούλιος 17, 2014.

Σκόπια.


Ο πρωθυπουργός του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, δεν εκπλήσσεται από τη χθεσινή δήλωση της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκερ, στο Ντουμπρόβνικ, η οποία τόνισε ότι «το άλυτο πρόβλημα με το όνομα και την ταυτότητα μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας, μας επιβαρύνει όλους» και πιστεύει ότι η αναφορά της λέξης «ταυτότητα» δεν θα πρέπει να ξαφνιάζει αφού δεν τίθεται πρώτη φορά στο πρόβλημα.



«Όπως εγώ και άλλοι παρακολουθούν επί καιρό αυτή τη διαμάχη γίνεται σαφές από την άλλη πλευρά ότι ξενικά από την άρνηση της ταυτότητάς μας. 

Αυτό αποδεικνύεται από την τελευταία δήλωση του πρωθυπουργού του νότιου γείτονά μας και ως εκ τούτου δεν αποτελεί κάτι νέο για εμάς», είπε ο Νίκολα Γκρούεφσκι για το θέμα αυτό στα εγκαίνια ενός ηλεκτρικού σταθμού που θα μεταφέρει ηλεκτρικό ρεύμα από τα Σκόπια στο Κουμάνοβο.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι σε πολλές περιπτώσεις, τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του, το VMRO-DPMNE, έχουν τονίσει ότι θα αμφισβητηθούν τόσο η ταυτότητα του «μακεδονικού» λαού, όσο και η γλώσσα και το έθνος, σημειώνει το Sitel.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr