Ρώσοι μοναχοί έστειλαν την εικόνα της Παναγίας στο Ντονέτσκ




Ιούλιος 12, 2014.

Η εικόνα της Παναγίας από τη μονή Τίχβιν (της ρωσικής πόλης Τίχβιν) έφθασε στην πόλη της Ανατολικής Ουκρανίας, Ντονέτσκ.


Εστάλη από τους αδελφούς της Μονής Τίχβιν για να υπερασπιστεί τους αγωνιστές  του ‘ρωσικού κόσμου’, τους πολεμιστές της Νέας Ρωσίας, όπως ανέφερε το Itar Tass.

Η Εικόνα παραδόθηκε στα χέρια του προέδρου του Συμβουλίου των Υπουργών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αλεξάνταρ Μποροντέι, ο οποίος στη συνέχει την παρέδωσε στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας, του Ντονέτσκ. Η εικόνα της Παναγίας είναι πολύ γνωστή στη ρωσική ιστορία, Έχει δώσει δύναμη μια πίστη σε στρατιώτες και εθελοντές.

Την εικόνα αυτή είχαν συνοδεία τους οι Ρώσοι επαναστάτες στην εποχή του Πατριωτικού Πολέμου με τον Ναπολέοντα το 1812 και τους βοήθησε στη μάχη της πεδιάδας του Μποροντίνο και στη συνέχεια η εικόνα είχε μεταφερθεί τα τάγμα πολιτοφυλακής του Κριμαϊκού Πολέμου 1855-1856.

Επιπλέον, σύμφωνα με το μύθο, η Εικόνα της Παναγίας του Τίχβιν, μεταφέρονταν σε ένα αεροπλάνο και πετούσε πάνω από τη Μόσχα, με απόφαση του Στάλιν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, και τα ναζιστικά στρατεύματα δεν κατάφεραν ποτέ να καταλάβουν τη Μόσχα.

Οι αυτονομιστές του Ντομπάς πιστεύουν ότι η Ιερή Εικόνα θα τους βοηθήσει να προστατεύσουν το έδαφός τους , τους ανθρώπους τους και να επιτεθούν στις ακροδεξιές ουκρανικές δυνάμεις.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr