Νίμιτς στην Αθήνα:Επιβεβαιώθηκε ότι ...δεν υπάρχει καμία πρόοδος στο Σκοπιανό...




Ο Μάθιου Νίμιτς  ενημερώνει τη Μέρκελ για το ζήτημα του ονόματος


Ιούλιος 31, 2014.

Καμία πρόοδος. 
Το μόνο που υπάρχει είναι οι δύο πλευρές να βρουν λύση μέσα από ορισμένες ιδέες που παρουσιάσθηκαν κατά το παρελθόν, αφού δεν μπορεί να υπάρξει νέα βάση για μια συμφωνία. 


Τουλάχιστον, αυτό απηχεί τις θέσεις πολλών κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένης της θέσης της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, για την οποία ο μεσολαβητής του ΟΗΕ, πρέσβης Μάθιου Νίμιτς, έχει αναφέρει ότι βρίσκεται  σε επαφή μαζί της καθώς και με άλλους ενδιαφερόμενους.

"Το κύριο στοιχείο των συνομιλιών του μεσολαβητή του ΟΗΕ στην Αθήνα ήταν,τουλάχιστον, αυτό", σημειώνει το νοτιοσλαβικό κανάλι ‘5’.

Μετά τις συνομιλίες, μάλιστα, αφού άκουσε τις πάγιες ελληνικές θέσεις από τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Μάθιου Νίμιτς απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του σλαβικού καναλιού δήλωσε ότι «είναι αισιόδοξος για την εξεύρεση μιας λύσης, αλλά ... δεν ξέρει πότε θα γίνει...».

«Ο Μάθιου Νίμιτς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον συνομιλητή για τα Σκόπια, Αδαμάντιο Βασιλάκη άκουσε εκ νέου στη διάρκεια του γεύματος εργασίας τις πάγιες θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης».

Σε αντίθεση των συναντήσεων με τα Σκόπια- σημειώνει το δημοσίευμα- ο μεσολαβητής του ΟΗΕ δεν συναντήθηκε ούτε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ούτε με τον Έλληνα πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Και αυτό δηλώνει από μόνο του ότι " καμία πρόοδος στο θέμα του ονόματος".

Σύμφωνα με πηγές του καναλιού ‘5’ οι συναντήσεις του Μάθιου Νίμιτς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους αξιωματούχους του ελληνικού ΥΠΕΞ έγιναν σε εξαιρετικά ευχάριστο κλίμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr