Η Μόσχα διαψεύδει αμερικανικές δηλώσεις για προμήθεια ρωσικών όπλων στους αυτονομιστές





Ιούλιος 25, 2014.

Κίεβο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας,  διέψευσε τις δηλώσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ,  σχετικά με προμήθεια ρωσικών όπλων στους αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας και την παράδοση σε αυτούς αντιαεροπορικών συστημάτων πυροβολικού για βομβαρδισμό των ουκρανικών στρατευμάτων.


Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η αναπληρωτής βοηθός του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Marie Harf, αναπαράγει κάθε ημέρα δημόσια υπαινιγμούς αναπόδεικτους οι οποίοι είναι απορριπτέοι.

 Σημειώνοντας ότι: «στη δημοσιογραφική ενημέρωση υπάρχει στο ‘καλάθι’ ένα ‘αντι-ρωσικό κλισέ’ που η Ουάσιγκτον προσπαθεί πεισματικά να επιβάλει στη διεθνή κοινή γνώμη».

Στην ενημέρωσή της η Χάρφ δήλωσε ότι η Ρωσία πρόκειται να μεταφέρει στις πολιτοφυλακές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, βαρέα αντιαεροπορικά συστήματα.
 Επιπλέον, προβλήθηκε ο ισχυρισμός ότι η Ρωσία χτυπά τον ουκρανικό στρατό από την επικράτειά της. 

Και όλα αυτά συνοδεύονται από αναφορές με κάποια «αποδεικτικά στοιχεία» που δήθεν διαθέτουν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Καμία από αυτές τις ‘αποδείξεις’, ωστόσο δεν έχουν παρουσιασθεί και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Τα αποδεικτικά στοιχεία των ψευδών αυτών ισχυρισμών, απλά, δεν υπάρχουν», όπως σημειώνεται.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριξαν το αντι-συνταγματικό πραξικόπημα στο Κίεβο και στην συνέχεια έσπρωξαν το καθεστώς στη σφαγή του ρωσόφωνου πληθυσμού,  ο οποίος αποφάσισε να διατηρήσει πάσει θυσία, τα δικαιώματά του.

Αυτό είναι – ακόμη μία επιβεβαίωση, ότι η Ουάσιγκτον συμμερίζεται πλήρως την ευθύνη της αιματοχυσίας, προσθέτει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως σημειώνει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr