ΥΠΕΞ Σκοπίων: Χωρίς βούληση (υποχώρηση) της Αθήνας δεν επιλύεται το όνομα!





Ιούλιος 25, 2014.

Σκόπια.

Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ στη διαφωνία του ονόματος με την Ελλάδα, πρέσβης Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος επισκέπτεται την ερχόμενη εβδομάδα τα Σκόπια και την Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα υποβάλει νέα πρόταση στην επίλυση της μακροχρόνιας διαφοράς, όπως σημειώνει η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων, Βέτσερ.


Το μόνο καινούργιο, νέο, στην επίσκεψη αυτή, είναι ότι ο μεσολαβητής θα συναντηθεί με τον νεοδιορισμένο  διπλωμάτη, εκπρόσωπο του νοτιοσλαβικού κράτους, Βάσκο Ναουμόφσκι.

Ωστόσο, ο Μάθιου Νίμιτς σε σχετική δήλωσή του εξέφρασε την αισιοδοξία του.
«Θα έχω διήμερες συναντήσεις με τους εκπροσώπους των Σκοπίων και της Αθήνας και ελπίζω να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση», είπε.

Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Πόποσκι, σημείωσε ότι τα Σκόπια δεν πρόκειται να αλλάξουν θέση, και ότι δεν αναμένει κάτι νέο από την επίσκεψη του Νίμιτς.

 Σύμφωνα με τις απόψεις του, χωρίς «πολιτική βούληση» από την πλευρά της Αθήνας και συγκεκριμένη δέσμευση της διεθνούς κοινότητας, δεν μπορεί να επιλυθεί το ζήτημα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr