Μόσχα: Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την παρουσία ουκρανικών πυραύλων στην πτώση του MN17



 Δορυφορική λήψη από του ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Ιούλιος 28, 2014.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραδέχθηκαν εμμέσως ότι τα συστήματα αεράμυνας της Ουκρανίας ήταν στην περιοχή της κατάρριψης του επιβατικού αεροσκάφους της Μαλαισίας, κάτι που επιβεβαιώνει παλαιότερα δημοσιεύματα, των στοιχείων από τις   ρωσικές δορυφορικές εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα", όπως δήλωσε απροσδιόριστος πηγή από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


Σύμφωνα με το Ria Novosti,  το συμπέρασμα προέρχεται από μια δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, ότι: όταν το μαλαισιανό Boeing 777, ήταν πάνω από την Ανατολική Ουκρανία, στις 17 Ιουλίου,  το οποίο καταρρίφθηκε και έπεσε σε έδαφος που έλεγχαν οι αντάρτες, εκείνη τη στιγμή τα αντιαεροπορικά συστήματα της Ουκρανίας βρίσκονταν σε λειτουργία.

«Στη δήλωσή του, ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ, Josh Earnest, παραδέχθηκε εμμέσως ότι το στρατιωτικό υλικό της ουκρανικής αεράμυνας, ήταν στην περιοχή του Ντονέτσκ και δεν βρισκόταν σε κατάσταση αδράνειας, αλλά ήταν σε λειτουργία».

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μετά από μία εβδομάδα από την τραγωδία με το αεροσκάφος της μαλαισιανής εταιρείας, επιβεβαίωσαν την αυθεντικότητα των δεδομένων και την καταγραφή στην οποία προέβησαν οι ρωσικοί δορυφόροι, όπως δημοσιεύθηκαν από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στις 21 Ιουλίου, όταν αναφέρθηκε ότι μια ένοπλη ομάδα της δυνάμεων της αεράμυνας της Ουκρανίας βρισκόταν κοντά στην πόλη Ντονέτσκ, στην περιοχή που καταρρίφθηκε το αεροσκάφος της μαλαισιανής εταιρείας, σε έδαφος που ελέγχεται από τους αυτονομιστές, και ότι το πυραυλικό σύστημα «Buk-M1» που το έλεγχαν οι δυνάμεις της Ουκρανίας βρίσκονταν εν λειτουργία.

«Όσον αφορά το έργο τους, θέλω να σας υπενθυμίσω ότι παρουσιάσθηκαν, επίσης, αντικειμενικά γεγονότα και δεδομένα από την εντατική λειτουργία των ουκρανικών σταθμών ραδιοεντοπισμού του πυραυλικού συστήματος ‘Buk’, δήλωσε ο συνομιλητής του Ria Novosti.

Έτσι, στις 17 Ιουλίου ρωσικά συστήματα και εργαλεία παρακολούθησης καταχώρισαν εννέα  μεταγωγές των ουκρανικών σταθμών ραντάρ 9С18 „Купол-М1“ στην περιοχή του Ντονέτσκ που εντοπίζουν τα αεροσκάφη που βρίσκονται σε πορεία στην περιοχή, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Τη Δευτέρα, επιπρόσθετα, ο αρχηγός της Γενικής Διοίκησης του επιχειρησιακού στρατού, στρατηγός Αντρέι Καρταπόλοφ σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα δήλωσε ότι ένα αεροσκάφος τύπου ‘Σουκόι Su-25’ της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας βρισκόταν 3-5 χιλιόμετρα από το μαλαισιανό αεροσκάφος που συνετρίβη αργότερα. Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό έχει καταχωρηθεί σε στρατιωτικό δορυφόρο των ΗΠΑ.

Ο Καρταπόλοφ στη συνέντευξη τύπου, απευθύνθηκε άμεσα στις ΗΠΑ με το αίτημα να υποβάλλουν τις  καταγραφές  από αυτόν τον στρατιωτικό δορυφόρο.

«Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, από τις 17:06 έως τις 17:21 (ώρα Μόσχας), στις 17 Ιουλίου πάνω από την νοτιοανατολική Ουκρανία είχε περάσει η αμερικανική  στρατιωτική διαστημική συσκευή, η οποία είναι εξειδικευμένη για ανίχνευση και παρακολούθηση δραστηριοτήτων των πυραυλικών συστημάτων εκτόξευσης», δήλωσε ο Καρταπόλοφ.

«Εάν οι Αμερικανοί έχουν καταγράψει τα στοιχεία στην περιοχή ας τα δώσουν στη δημοσιότητα για μελέτη.

»Συμπτωματικά ή όχι, η τραγωδία του μαλαισιανού Boeing έγινε την ώρα που ο αμερικανικός στρατιωτικός δορυφόρος κατέγραφε τις δραστηριότητες στο ουκρανικό έδαφος», είπε ο Καρτάλοφ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr