Αμερικανός ‘ειδικός’ : «Επείγουσα ανάγκη τα Σκόπια να ενταχθούν στο NATO»




Ιούλιος 10, 2014.

Σκόπια. 

Τα πρόσφατα γεγονότα στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων, με τις διαμαρτυρίες των Αλβανών στην υπόθεση της πενταπλής δολοφονίας στη λίμνη Σμίλκοβσκο, είναι πολύ σοβαρά, λόγω του κινδύνου βαθιάς εθνοτικής διαίρεσης, λέει ο Edward Joseph,  πρώην διευθυντής προγράμματος για την FYROM στο International Crisis Group.


«Φαίνεται, ότι εκείνοι που έχουν καταδικασθεί και είναι πιθανώς υπεύθυνοι για τις δολοφονίες, λαμβάνουν λαϊκή υποστήριξη. Αυτό είναι πολύ σοβαρό», είπε ο Τζόσεφ στη Φωνή της Αμερικής στην εκπομπή της,  στη σερβική γλώσσα.

Η ίδιος, που θεωρείται γνώστης των βαλκανικών πραγμάτων, αφού επί μία δεκαετία ασχολήθηκε με αυτά θα επισημάνει ότι επείγει η ανάγκη για ένταξη της FYROM στο NATO.

«Αυτά τα γεγονότα αποτελούν μια υπενθύμιση για το λάθος της διατήρησης της FYROM στη κατάψυξη, λόγω της ελληνικής αντίδρασης. Είναι μια υπενθύμιση της επιτακτικής ανάγκης για τη Συμμαχία, να λυθεί το πρόβλημα με την Ελλάδα και να ενταχθεί η FYROM στο NATO», σχολίασε ο ειδικός για την κατάσταση στα Βαλκάνια.

Η ένταξη στο NATO της FYROM θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ των Αλβανών και των Σλάβων, σύμφωνα με τον Joseph

( Σχόλιο: Ο  Edward Joseph, αντί να παροτρύνει την κυβέρνηση των Σκοπίων να αλλάξει την αδιάλλακτη στάση της και να συμβιβαστεί με την ελληνική πλευρά,  προσπαθεί να πιέσει τους ιθύνοντες της Βορειο-ατλαντικής Συμμαχίας. Μόνο από τη στάση του αυτή φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν είναι αμερόλοπτος και ειλικρινής. Τουλάχιστον, έτσι παρουσιάζεται στο δημοσίευμα της σλαβικής τηλεόρασης των Σκοπίων Sitel).

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr