«Yankees go Home» φώναζαν οι Τούρκοι στο Κουσάντασι




Ιούλιος 7, 2014.

Τουρκία.

Μέλη της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας – TGB, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για τον κατάπλου του πλοίου του αμερικανικού ναυτικού, USS Vella Gulf, στο λιμάνι του Κουσάντασι και δέχθηκαν επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή.


Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο, αγκυροβόλησε έξω από το λιμάνι του Κουσάντασι, στην επαρχία του Αϊδινίου, το Σάββατο, προκειμένου να επιτρέψουν στους ναύτες να βγούνε στη στεριά να διασκεδάζουν.

Μέλη της ένωσης της τουρκικής νεολαίας (Türkiye Gençlik Birliği TGB) αντέδρασαν στην παρουσία των Αμερικανών στην πόλη και μπλόκαραν την είσοδο- έξοδο του λιμανιού για να μην βγουν οι Αμερικανοί.

Τα μέλη  της τουρκικής Ένωσης, είπαν στους αστυνομικούς «γιατί είναι απαραίτητο αφού αγκυροβόλησαν, να βγούνε στην πόλη;»

Ακολούθησε συμπλοκή με την αστυνομία και ένας μεγάλος αριθμός μελών της Ένωσης ξυλοκοπήθηκε με ρόπαλα.

Οι διαμαρτυρόμενοι κρατώντας την τουρκική σημαία φώναζαν: «Είμαστε στρατιώτες του Μουσταφά Κεμάλ» και στη συνέχεια «καμία ειρήνη με τους Yankees  σε αυτήν τη γη».

Οι σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των διαμαρτυρομένων και της τουρκικής αστυνομίας, έκανε τους Αμερικανούς που είχαν  φθάσει στο λιμάνι με τη λάντζα να επιστρέψουν  πάλι στο πλοίο. Κανείς Αμερικανός ναύτης δεν βγήκε στο Κουσάντασι, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr