Ουκρανική υπηρεσία Ασφαλείας: «3.500 είναι οι μαχητές στις δημοκρατίες Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ»




Αύγουστος 19, 2014.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών Ασφαλείας, υπάρχει η εκτίμηση ότι από την πλευρά των μη αναγνωρισμένων Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, μάχονται κατά των ουκρανικών δυνάμεων καταστολής, περίπου 3.500 μαχητές.


Αυτό δήλωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου ο Ζόριαν Σκίργιακ, σύμβουλος ενημέρωσης του ουκρανικού Υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με αυτόν –όπως σημειώνει το ουκρανικό δημοσίευμα: 

«Στην περιοχή του Λουκγκάνσκ υπάρχουν τρεις κύριες συμμορίες (‘συμμορίες’ αποκαλούνται από τους Ουκρανούς,  οι πολιτοφυλακές των Ρωσόφωνων στην Ντονμπάς).

» Είναι οι ‘συμμορίες’ του Μπολότοφ, του Μοζκόφ και του Κοζίτσιν. Από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα έχουν διαπραχθεί από αυτούς περισσότερα από 880 εγκλήματα. 

Συγκεκριμένα από τον Κοζίτσιν 315, από τον Μοζκόφ 80 και από τον Μπολότοφ 400.
Οι πληροφορίες μας είναι ότι πάνω από 1.600 άτομα μάχονται με αυτές τις παράνομες ομάδες. Υπό τον Μπολότοφ στην περιοχή του Λουγκάνσκ, 700 με τον Κοζίτσιν 500 και με τον Μοζκόφ 400, είπε ο Σκιργιάκ.

Ο ίδιος θα αναφερθεί και σε άλλες ομάδες τις οποίες χαρακτηρίζει ως ‘συμμορίες’.
«Στην περιοχή του Ντονέτσκ, έχουν εντοπισθεί περισσότερα από 1.500 άτομα που εμπλέκονται σε παράνομες ομάδες. Κύριες ‘συμμορίες’ είναι  του Ζαχαρτσένκο (αποκαλούμενου ως ‘Ζαχάρ’) με 700 μαχητές, του Μπέζπερα (Μπέζ) με 600 μαχητές, του Μπορίσοφ (αποκαλούμενος ‘τσετσένος’, καταγόμενος από τη Μαριούπολη) με 200 μαχητές», κατέληξε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι όλα αυτά τα άτομα έχουν αναγνωρισθεί και καταγραφεί, σύμφωνα με το ουκρανικό 'Βέστι'.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr