Ο Ερντογάν συζήτησε με τον Ban Ki-moon για άρση του αποκλεισμού της Γάζας




Αύγουστος 26, 2014.

Άγκυρα.

 Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησε τηλεφωνικά με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, την άρση του ισραηλινού αποκλεισμού της Γάζας, σύμφωνα με τη Ζαμάν.


Ο Μπαν Κι-μουν συνεχάρη τον Ερντογάν για την εκλογή του ως προέδρου της τουρκικής δημοκρατίας. Από την πλευρά του, ο Ερντογάν ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να εντείνει τις προσπάθειες για την εξάλειψη των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στη Λωρίδα της Γάζας.

 Επιβεβαιώνοντας την τουρκική δέσμευση για την επίτευξη βιώσιμης ειρήνης μεταξύ του Ισραήλ και της Γάζας, ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία θέλει να συνεργασθεί με τη διεθνή κοινότητα στο θέμα αυτό.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, ο Ερντογάν ενημέρωσε τον Γ.Γ. του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια, την κατασκευή νοσοκομείων και άλλων έργων, που έχουν ξεκινήσει από την Τουρκία στη Λωρίδα της Γάζας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr