Η Τουρκία αναβιώνει τη «γιορτή της νίκης» με στρατιωτική παρέλαση




Αύγουστος 31, 2014.

Άγκυρα.

Πραγματοποιήθηκε στην τουρκική πρωτεύουσα μεγάλη στρατιωτική παρέλαση με την ευκαιρία της Νίκης των Ενόπλων Δυνάμεων, στην οποία παρέστησαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας,  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Τζεμίλ Τσιτσέκ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. ά.
 
Πριν από την έναρξη του εορτασμού ο Ερντογάν χαιρέτισε τον αρχηγό του Επιτελείου, τις στρατιωτικές μονάδες που συμμετείχαν στην παρέλαση και η τελετή ξεκίνησε με παρέλαση αλεξιπτωτιστών, μπροστά από το κοινό.

Συγχρόνως, αεροσκάφη F-16 και F-4 , καθώς και ελικόπτερα που κατασκευάζονται στην Τουρκία, μεταγωγικά αεροσκάφη Airbus M400 και αναγνωριστικά είχαν κατακλύσει τον ουρανό της Άγκυρας.

Η γιορτή της Νίκης και της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι μια εθνική γιορτή της Τουρκίας και του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου, για τις νίκες που πέτυχε ο τουρκικός στρατός στον πόλεμο της ανεξαρτησίας με επικεφαλής τον Ατατούρκ, κυρίως κατά των ελληνικών δυνάμεων που είχαν εισβάλει στο έδαφος του κράτους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και μετέπειτα κατά το 1921 και 1922, όπου οι Τούρκοι ανακατέλαβαν μεγάλες εδαφικές περιφέρειες της Ανατολίας,  που είχαν καταληφθεί από τους Έλληνες και άλλους συμμάχους τους, σημειώνει το αραβικό δημοσίευμα της ‘αλ Κούντς’.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr