Ουκρανικά ΜΜΕ: «Ο Πούτιν επιδιώκει τη δημιουργία κράτους –μαριονέτα της Νέας Ρωσίας»




Η άποψη Ουκρανού πολιτικού για τον πόλεμο στη Νέα Ρωσία

Αύγουστος 31, 2014.

Κίεβο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, επιδιώκει τη δημιουργία ενός ελεγχόμενου κράτους – μαριονέτα, από το Κρεμλίνο, στην ανατολική Ουκρανία.


Η γνώμη αυτή εκφράσθηκε από ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, τον Μπόρις Νέμτσοφ, όπως αναφέρει το ουκρανικό πρακτορείο UNN.

Συγκεκριμένα ο Νέμτσοφ δήλωσε αξιολογώντας την κατάσταση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Ντονμπάς: 

«Ο Πούτιν επιδιώκει το διαμελισμό της Ουκρανίας και τη δημιουργία στα ανατολικά αυτού του κράτους- μαριονέτα της Νοβορόσσιας, που θα βρίσκεται σε πλήρη οικονομικό και πολιτικό έλεγχο του Κρεμλίνου. Για το σκοπό αυτό έστειλε στρατεύματα, συμπεριλαμβανομένων των αλεξιπτωτιστών και της μεταφοράς όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος της καταδίκης της Ρωσίας και η απομόνωσή της από τις κυρώσεις».

Το μέλος της αντιπολίτευσης είπε  ότι είναι πεπεισμένος ότι ο κύριος στόχος του Κρεμλίνου είναι να κρατήσει την δυναμική παρουσία του με οποιαδήποτε κόστος.

Σύμφωνα με τον Νέμτσοφ: 

«Η Ουκρανία έδωσε το παράδειγμα της επανάστασης κατά του εγκλήματος. Γκρέμισε τον κλέφτη πρόεδρο και επέλεξε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, πιστεύοντας στο κράτος δικαίου, τη δημοκρατία και την άσκηση της εξουσίας στην Ουκρανία με άλλο τρόπο. Όλα αυτά αποτελούν μια άμεση απειλή κατά της εξουσίας του Βλαντίμιρ Πούτιν, που έχει επιλέξει την αντίθετη πορεία μιας ζωής που βασίζεται στην αυθαιρεσία και τη διαφθορά», πρόσθεσε ο Ουκρανός πολιτικός, υποστηρικτής της καθαίρεσης του πρώην προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr