Σαουδική Αραβία: Μεγαλύτερος εχθρός του Ισλάμ, το «Ισλαμικό Κράτος»




Αύγουστος 19, 2014.

Οι μουσουλμάνοι είναι τα κύρια θύματα αυτού του εξτρεμισμού, και είναι προφανές ότι τα πολυάριθμα και μεγάλα εγκλήματα κατά των μουσουλμάνων είναι έργο του ‘Ισλαμικού Κράτους’, της Αλ Κάιντα και άλλων σχετικών ομάδων


Αυτό δήλωσε ο Μεγάλος Μουφτής της Σαουδικής Αραβίας, σεΐχης Αμπντούλ Αζίζ (φωτό), επικρίνοντας έντονα τους ισλαμιστές τζιχαντιστές, αποκαλώντας τους, ως τους μεγαλύτερους εχθρούς του Ισλάμ.

«Οι εξτρεμιστικές ιδέες, ο ριζοσπαστισμός και η τρομοκρατία, δεν έχουν τίποτε να κάνουν με το Ισλάμ και τέτοιες ιδέες αποτελούν το μεγαλύτερο εχθρό του Ισλάμ, τόνισε, προσθέτοντας  ότι οι κύριο ένοχοι αυτής της κατάστασης είναι το λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος» και η Αλ Κάιντα.

Η Σαουδική Αραβία είναι σουνιτικό βασίλειο και οι τζιχαντιστές που άρχισαν τις επιθέσεις τους στις 9 Ιουνίου, κατάφεραν να καταλάβουν ένα μεγάλο έδαφος το οποίο θεωρείται σουνιτικός χώρος.

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, στις 29 Ιουνίου δήλωσε ότι απορρίπτει τον θρησκευτικό εξτρεμισμό και υποσχέθηκε να σταματήσει τους τρομοκράτες που χρησιμοποιούν το Ισλάμ για προσωπικές φιλοδοξίες, τρομοκρατώντας τους μουσουλμάνους και προκαλώντας ζημιές στις πατρίδες τους.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr