Η Ρωσία κατηγόρησε τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ για ψέματα




Αύγουστος 23, 2014.

Καθώς η ένταση αυξάνεται μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τον Γενικό Γραμματέα του NATO, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν,  ότι είπε «άλλο ένα ψέμα».


Ο Ράσμουσεν καταδίκασε τη Ρωσία για την αποστολή  της «μη εξουσιοδοτημένης αυτοκινητοπομπής ανθρωπιστικής βοήθειας  στην Ουκρανία την Παρασκευή, χωρίς τη συμμετοχή της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού».

Το Σάββατο, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε: «Ο Ράσμουσεν ισχυρίζεται ότι η ρωσική αυτοκινητοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας εισήλθε στο έδαφος της Ουκρανίας, χωρίς τη συγκατάθεση των ουκρανικών αρχών και χωρίς καμία συμμετοχή της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, κάτι το οποίο είναι ένα ακόμη ψέμα».

Στη δήλωση αναφέρεται ότι η Ρωσία είχε εξασφαλίσει την συγκατάθεση της ουκρανικής κυβέρνησης στις 12 Αυγούστου, ώστε να διασχίσει η αυτοκινητοπομπή τα σύνορα.

Όταν η φάλαγγα πέρασε στην Ουκρανία, ο επικεφαλής της κρατικής ασφάλειας Βαλεντίν Ναλιβατσένκο, καθόρισε τη φάλαγγα ως «άμεση εισβολή από τη Ρωσία».

Η φάλαγγα των εκατοντάδων φορτηγών έχει επιστρέψει, πλέον, στη Ρωσία.




Εν τω μεταξύ,  η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, στο Κίεβο το Σάββατο.

Η Μέρκελ δήλωσε ότι τα ουκρανικά σύνορα με τη Ρωσία θα πρέπει να παρακολουθούνται από τον ΟΑΣΕ, έτσι ώστε,  μια κατάπαυση του πυρός και ένα ειρηνευτικό σχέδιο θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή.

Η επίσκεψη της Μέρκελ, προηγείται των συνομιλιών μεταξύ του Ποροσένκο και του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ  Πούτιν, στη σύνοδο κορυφής της Ευρασιατικής Ένωσης στο Μινσκ, στη Λευκορωσία, την Τρίτη, γράφει το πρακτορείο Anadolu.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr