Ουκρανία: Το πρόβλημα στην Ντονμπάς δεν μπορεί να επιλυθεί με στρατιωτικά μέσα





Αύγουστος 28, 2014.

Κίεβο.

Η Ουκρανία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα διπλωματικά μέσα και την επιρροή της για την επίλυση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία, με ειρηνικό τρόπο.


Αυτό δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι «112 Ουκρανία» [112 Украина] ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Όλεγκ Μεντβέντεφ, όπως σημειώνει το ουκρανικό πρακτορείο Unn.

«Κατά τη γνώμη μου, το πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί στην Ντονμπάς μόνο με στρατιωτικά μέσα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί όλο το διπλωματικό οπλοστάσιο μας, ξεκινώντας από το γεγονός ότι το διπλωματικό μέτωπο της Ουκρανίας διαθέτει υπόβαθρο επιρροών που έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα από ό, τι ο στρατός, ώστε να επηρεασθεί η Ρωσία», δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο σε συνομιλία με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την προθυμία του Κιέβου να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τη Ρωσία για την κρίση στα ανατολικά της χώρας, σημειώνει το δημοσίευμα.


--
Ντονμπάς- Донбасс= ρωσική ονομασία της ανατολικής Ουκρανίας από τις λέξεις Ντον-έτσκ και Μπασέιν- Дон-ецк и басс-ейн, που θα πει «Λεκάνη του Ντονέτσκ».

 -
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr