«Λιγότερες οι ζημιές φέτος στα αυτοκίνητα που πηγαίνουν στην Ελλάδα»




 Αύγουστος 31, 2014.

Ένας ακόμη πολίτης των Σκοπίων επέστρεψε από την Ελλάδα χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας στο όχημά του. Του τις αφαίρεσαν όταν ήταν σταθμευμένος στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, στο θέρετρο του Χανιώτη. 


Κατά τη διάρκεια της νύχτας  στις 24 Αυγούστου, άγνωστα άτομα αφαίρεσαν τις δύο πινακίδες  του αυτοκινήτου. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος κατήγγειλε την αφαίρεση στην αστυνομία.




Σε σύγκριση με την περασμένη θερινή περίοδο έχουν μειωθεί σημαντικά τα περιστατικά αφαίρεσης πινακίδων αυτοκινήτων από τη χώρα μας που έχουν το σήμα «ΜΚ», το οποίο δεν αναγνωρίζεται από τη γειτονική χώρα.


Πέρσι περίπου 50 αυτοκίνητα είχαν γυρίσει στα Σκόπια χωρίς πινακίδες, φέτος είναι λιγότερα από είκοσι, όπως επίσης και τα βαμμένα με σπρέι οχήματα.
Οι αρχές στην Ελλάδα είναι συνεχώς σιωπηλές και κατά συνήθεια καμία από τις περιπτώσεις αυτές δεν  επιλύεται, αν και οι περισσότεροι οδηγοί έχουν καταγγείλει τα συμβάντα στην αστυνομία.

Μόνο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε την τιμωρία των χούλιγκαν

Μόνο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης,  ζήτησε από τις αρχές να τιμωρήσουν τους χούλιγκαν που πληγώνουν τους τουρίστες, οι οποίοι ξοδεύουν τα λεφτά τους στη χώρα τους.



Αντίδραση στην περίπτωση αυτή υπήρξε και από την ηγεσία της  αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ζήτησε μια έκθεση σχετικά με τις ζημιές που έχουν υποστεί οι πολίτες των Σκοπίων.

Ωστόσο, καμία ζημιά δεν πληρώνεται, και οι πολίτες που επιστρέφουν στη χώρα πρέπει να πάρουν μια νέα άδεια και νέες πινακίδες και πρέπει να πληρώσουν περίπου 2.000 δηνάρια, σημειώνει το Sitel.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr