Ισραήλ: Η Χαμάς έριξε ρουκέτες στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν





Αύγουστος 22, 2014.

Δημοσίευμα της λιβανικής ‘Daily Star’ αναφέρει ότι οι ταξιαρχίες ‘Εζεντίν αλ Κασάμ’, ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής αντιστασιακής παράταξης  Χαμάς,  εκτόξευσε την Πέμπτη,  ένα χειροποίητο πύραυλο προς το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ.


Σε ανακοίνωσή τους, οι ταξιαρχίες, ανέφεραν ότι μαχητές της πυροδότησαν έναν πύραυλο M75 στο αεροδρόμιο, το οποίο βρίσκεται περίπου 15 χλμ νοτιοανατολικά του Τελ Αβίβ.

Η κίνηση αυτή ήρθε μια ημέρα μετά την προειδοποίηση της Χαμάς, που κάλεσε τους διεθνείς αερομεταφορείς να σταματήσουν όλες τις πτήσεις προς το αεροδρόμιο,  ως την Πέμπτη, για να αποφύγουν τυχόν ατύχημα από τους εισερχόμενους πυραύλους.

Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο- συνεχίζει το λιβανικό δημοσίευμα- δεκάδες πτήσεις προς το αεροδρόμιο ξανα-προγραμματίσθηκαν για ‘λόγους ασφάλειας’.

Η βία ξέσπασε πάλι από την Τρίτη, μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων στην Αίγυπτο, μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών, στην επίτευξη μιας μόνιμης συμφωνίας για την κατάπαυση του πυρός.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr