Ερντογάν: «Ποια η διαφορά Ισραήλ με Αδόλφο Χίτλερ;»




Αύγουστος 1, 2014.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε σήμερα μια σκληρή κριτική εναντίον του Ισραήλ συγκρίνοντας τις μεθόδους που ακολουθεί στην επίθεση εναντίον της Γάζας με εκείνες του Αδόλφου Χίτλερ.


«Πέστε μου ποια είναι η διαφορά μεταξύ των ισραηλινών επιχειρήσεων και εκείνων των Ναζί του Χίτλερ;», ρώτησε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στο πλήθος σε ομιλία του με την ευκαιρία της προεκλογικής εκστρατείας του στην πόλη Βαν.

«Αυτή η τακτική είναι καθαρά ρατσιστική και φασιστική. Αυτό που γίνεται  στη Γάζα μας δίνει το δικαίωμα να πούμε ότι αναφύεται πάλι το πνεύμα του κακού, του διεστραμμένου Χίτλερ», είπε ο Ερντογάν, ο οποίος απολαμβάνει ευρείας αποδοχής και υποστήριξης στις προεδρικές εκλογές, οι οποίες για πρώτη φορά πραγματοποιούνται με λαϊκή ψηφοφορία στην Τουρκία στις 10 και επαναληπτικές στις 24 Αυγούστου.

Ο Ερντογάν, ο οποίος δεν σταμάτησε να κατηγορεί το Ισραήλ, από την έναρξη των επιθέσεων στη Γάζα στις 8 Ιουλίου, κατά του παλαιστινιακού θύλακα που ελέγχεται από το ισλαμικό κίνημα της Χαμάς, επιβεβαίωσε ότι η δράση αυτή αποτελεί γενοκτονία του άμαχου παλαιστινιακού λαού.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να κατακρίνει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, χωρίς να αναφέρει κάποιο όνομα πολιτικού,  για την προστασία που παρέχουν στον ισραηλινό στρατό και καταφέρθηκε, επίσης, και κατά του μουσουλμανικού κόσμου που τον κατηγόρησε για απάθεια.

«Εκείνοι που σιωπούν μπροστά σε αυτήν τη σφαγή, είναι και αυτοί απάνθρωποι», είπε ο Ερντογάν του οποίου η κυβέρνηση διατηρεί στενές σχέσεις με το ισλαμικό κίνημα της Χαμάς.

Από τις 8 Ιουλίου, 1370 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και πάνω από επτά χιλιάδες τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες διάσωσης, σύμφωνα με το  τούρκικο δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr