Στην Κύπρο το Σάββατο ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων






Αύγουστος 29, 2014.

O Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος φθάνει αύριο στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη με την ευκαιρία της διοργάνωσης, για τρίτη χρονιά, από την Εκκλησία της Κύπρου, Προγράμματος Νέων στο οποίο συμμετέχουν νέοι και νέες από τα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία της Μέσης Ανατολής.

Τον Ιεροσολύμων Θεόφιλο θα συνοδεύουν στην Κύπρο υπηρεσιακοί αξιωματούχοι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.


Την Κυριακή, θα τελεστεί στην εκκλησία Αγίου Νικολάου της Στέγης, Κακοπετριάς, Αρχιερατικό Συλλείτουργο προϊσταμένων του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεοφίλου και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι Προκαθήμενοι θα επισκεφθούν τον κατασκηνωτικό χώρο του Αγίου Νικολάου Κακοπετριάς, στον οποίο φιλοξενούνται οι νέοι που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, όπου και θα έχουν το χρόνο να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν μαζί τους απόψεις.

Ακολούθως, οι δύο Προκαθήμενοι θα παραθέσουν δημοσιογραφική διάσκεψη, προκειμένου να εξηγήσουν τις ανησυχίες τους και τους προβληματισμούς τους για την κατάσταση των Χριστιανών στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, υπό το φάσμα των πολιτικών και των κοινωνικοοικονομικών αλλαγών, που εξελίσσονται σήμερα.

Από την Κύπρο, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν την ίδια ημέρα, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Η Μάχη» της Κύπρου.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr