Έκτακτη σύσκεψη στο τουρκικό ΥΠΕΞ




Αύγουστος 8, 2014.

Η τουρκική κυβέρνηση είναι σε κόκκινο συναγερμό, λόγω της προσέγγισης στα τουρκικά σύνορα της τρομοκρατικής οργάνωσης του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε»- ΙΚΙΛ.


Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο υφυπουργός του Τουρκικού Οργανισμού Πληροφοριών (MİT), Χακάν Φιντάν, ο διοικητής των τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων, Χουλούσι Άκαρ και ο διοικητής της Χωροφυλακής Σερβέτ Γιορούκ, συναντήθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών για να συζητήσουν τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να ληφθούν στα σύνορα της Τουρκίας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με εντολή του πρωθυπουργού Ερντογάν.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συζήτηση αξιολογείται η τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή και η απειλή από το ΙΚΙΛ, να κλείσει τους εμπορικούς δρόμους για τους Τούρκους.

 Επίσης στην κυβερνητική συνεδρίαση που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, συζητήθηκε η δημιουργία ενός στρατοπέδου προσφύγων χωρητικότητας 20 χιλιάδων ατόμων για φιλοξενία προσφύγων από το βόρειο Ιράκ.

Πρόσθετες πληροφορίες ανέφεραν ότι έγινε, επίσης, αξιολόγηση- βάσει των στοιχείων της MİT,   της γενικότερης κατάστασης των κουρδικών ένοπλων οργανώσεων όπως είναι το PKK και το PYD στη Συρία, καθώς και η δραστηριότητες του ΙΚΙΛ στην περιοχή.

Αποφασίστηκε να ενισχυθούν τα τουρκικά στρατεύματα κοντά σε περιοχές που συνορεύουν με το Ιράκ και τη Συρία, στη νότια Τουρκία.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr