Σκόπια: Η Ελλάδα δεν θέλει τη λύση στο όνομα




Αύγουστος 19, 2014.

Σκόπια.

Σε συνέντευξή του  στην εφημερίδα  «Ούτρινσκι Βέσνικ», ο υπουργός Άμυνας του νοτιοσλαβικού κράτους και πρώην διαπραγματευτής στον ΟΗΕ, Ζόραν Γιολέφσκι δήλωσε ότι η χώρα του ακολουθεί πιστά μια στάση αρχών στο ζήτημα της ονομασίας.


«Παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις της χώρας μας για εντατικές συνομιλίες υψηλού επιπέδου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και τις αιτήσεις για τη διαπραγμάτευση διαφόρων διμερών συμφωνιών, που θα συμβάλουν  στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, αρχίζουν να τίθενται νέες αξιώσεις από την άλλη πλευρά».

«Η θέση μας είναι σαφής και ορατή. Υπάρχει η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης που επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα έχει παραβιάσει την Ενδιάμεση Συμφωνία, παρόλο που υπήρχε αίτημα να μην το πράξει.

Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα αρνείται το διάλογο και  δεν επιζητεί την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας», είπε ο Γιολέφσκι, υπονοώντας, σαφώς, στην παραχώρηση από την Ελλάδα του ονόματος ‘Μακεδονία’ και με ότι αυτό συνεπάγεται.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr