Ιρακινές και Κουρδικές δυνάμεις ανακατέλαβαν το Φράγμα της Μοσούλης




Αύγουστος 19, 2014.

Οι ιρακινός στρατός από κοινού με τους Κούρδους Πεσμέργκα ώθησαν τους εξτρεμιστές της ομάδας του ‘Ισλαμικού Κράτους’, από την περιοχή του μεγαλύτερου φράγματος της χώρας στη Μοσούλη, γνωστού  ως Φράγμα Σαντάμ Χουσεΐν, όπως δήλωσε ο ιρακινός αντιστράτηγος Κασίμ αλ Μουσάουι.


Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κυβερνητικά στρατεύματα τοποθέτησαν την ιρακινή σημαία πάνω από το φράγμα, που βρίσκεται στον ποταμό Τίγρη, 50 χιλιόμετρα πάνω από την πόλη της Μοσούλης.

Ο Κασίμ αλ Μουσάουι, τόνισε ότι οι Ιρακινοί και οι Κούρδοι είχαν λάβει σημαντική υποστήριξη από τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη στη διάρκεια της επίθεσης.
Ωστόσο, εκπρόσωποι του «Ισλαμικού Κράτους», σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP, διαβεβαίωσαν  ότι εξακολουθούν να κατέχουν τη δομή αυτή υπό τον έλεγχό τους.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι μαχητικά βομβαρδιστικά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη της USAF προέβησαν σε επιθέσεις κατά θέσεων των φανατικών ισλαμιστών στο βόρειο Ιράκ. Συνολικά τα αμερικανικά μαχητικά πραγματοποίησαν 14 αεροπορικές επιθέσεις σε θέσεις εξτρεμιστών κοντά στη Μοσούλη.

Το Φράγμα είχε καταληφθεί από τους εξτρεμιστές του «Ισλαμικού Κράτους» την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το ρωσικό  Ίντερφαξ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr