Τα Σκόπια έστειλαν νότες διαμαρτυρίας για προσβολές στρατιωτών και για σήμα ‘ΜΚ’




Αύγουστος 11, 2014.

Το υπουργείο Εξωτερικών του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, κάλεσε σήμερα τον επικεφαλής του διπλωματικού Γραφείου της Ελλάδας στα Σκόπια, Θεοχάρη Λαλάκο, και του παρέδωσε δύο νότες διαμαρτυρίας.


Η πρώτη είναι  η τελευταία δράση των ειδικών δυνάμεων του Στρατού της Ελλάδας κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης με το στρατό της Κύπρου, τον Ιούλιο, όπου σκανδαλωδώς φώναζαν προκλητικά συνθήματα και ρητορική μίσους.

Το υπουργείο Εξωτερικών- συνεχίζει το σλαβικό δημοσίευμα- ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα και να καταδικάσουν παρόμοια γεγονότα και τάσεις που δεν  είναι στο πνεύμα των ευρωπαϊκών αξιών και προτύπων και η διάπραξη τέτοιων απολίτιστων πράξεων, δεν πρέπει να επαναληφθούν στο μέλλον.

Η δεύτερη νότα διαμαρτυρίας αφορά την επικόλληση αυτοκόλλητων  από τους Έλληνες τελωνειακούς στα οχήματα των νοτιοσλάβων πάνω από την ένδειξη «ΜΚ» στις πινακίδες κυκλοφορίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Το δημοσίευμα φιλοξενεί το βίντεο: 

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr