Ισραηλινό σφυροκόπημα το Σάββατο στη Γάζα




Αύγουστος 23, 2014.

Πόλη της Γάζας.

Ισραηλινά μαχητικά σφυροκόπησαν τη Γάζα, το Σάββατο, σκοτώνοντας πέντε Παλαιστίνιους της ιδίας οικογένειας, δύο από  τους οποίους ήταν παιδιά, και έτσι, άρχισε εκ νέου,  ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς για 47η ημέρα, σημειώνει δημοσίευμα των «Αραβικών Νέων».


Από την περασμένη Τρίτη 81 Παλαιστίνιοι και ένα τετράχρονο  ισραηλινό αγόρι έχουν σκοτωθεί, καθώς και εννέα Ισραηλινοί άμαχοι μετά από την κατάρρευση των συνομιλιών στην Αίγυπτο,  κατά τις οποίες επί εννέα ημέρες, είχε επικρατήσει σχετική ηρεμία.

Ο Ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι πραγματοποίησε πάνω από 20 αεροπορικές επιδρομές κατά της Λωρίδας της Γάζας το Σάββατο και ότι τουλάχιστον τρεις ρουκέτες από την Χαμάς έπληξαν το νότιο τμήμα του Ισραήλ.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι  δύο μουσουλμανικά τεμένη καταστράφηκαν στην περιοχή Χαν Γιουνίς, νότια της Γάζας.

Από την ισραηλινή επίθεση ισοπεδώθηκε ένα σπίτι στην Αλ Ζαουάιντα, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, όπου σκοτώθηκαν ένα ζευγάρι, τα παιδιά, τριών και τεσσάρων ετών, καθώς και μια συγγενής (θεία) 45 ετών, σύμφωνα με την υγειονομικές αρχές της Παλαιστίνης.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι οι Παλαιστίνιοι θα πληρώσουν με βαρύ τίμημα την απώλεια του Daniel Tragerman, ενός 9χρονου παιδιού που σκοτώθηκε από οβίδα της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι από την αρχή της σύγκρουσης, από τις 8 Ιουλίου 2014,  τουλάχιστον 2.097 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, από τους οποίους οι 70% ήταν άμαχοι, σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr