Το Πεντάγωνο εκθειάζει την πρωτοβουλία της Αλβανίας για το Ιράκ




Προσπάθεια της Αλβανίας να ‘ξεπλυθεί’ από την μπόχα των Αλβανών ισλαμιστών του Ισλαμικού Κράτους



Αύγουστος 22, 2014.

Η αλβανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή το βράδυ ότι αποφάσισε «να είναι μέρος του συνασπισμού για τη στήριξη της κυβέρνησης του Ιράκ, παρέχοντας όπλα και πυρομαχικά στον αγώνα κατά των τρομοκρατών του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους».


Η κυβέρνηση έστειλε στα μέσα ενημέρωσης μια ανακοίνωση όπου  αναφέρει ότι «ως μέρος του NATO, η Αλβανία έχει δείξει από την πρώτη ώρα τη συμβολή της στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και επεδίωξε να αποτελέσει μέρος  του διεθνούς συνασπισμού στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και αλλού, μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους».

Η αλβανική κυβέρνηση εκτιμά ότι «οι βάρβαρες πρακτικές του Ισλαμικού Κράτους  με την ανθρωπιστική καταστροφή στο Ιράκ, βάζει τον καθένα ενώπιον της ηθικής ευθύνης να κάνει ό, τι είναι δυνατόν κατά του σκοταδισμού που προσπαθούν να φέρουν  την ανθρωπότητα οι τυφλές δυνάμεις της τρομοκρατίας».

Η Αλβανία έχει προσφέρει στην ιρακινή κυβέρνηση 22 εκατομμύρια φυσίγγια για καλάσνικοφ, 15 χιλιάδες χειροβομβίδες, 20 χιλιάδες κουτιά πυρομαχικών για τα αντιαρματικά ρουκετοβόλα και όλμους 32 χιλιάδες διαφόρων χιλιοστών.

Από το Πεντάγωνο ο ναύαρχος John Kirby ευχαρίστησε την Αλβανία, η οποία,όπως είπε, συμφώνησε να βοηθήσει σε αποστολή όπλων στις κουρδικές δυνάμεις στο βόρειο Ιράκ.
Η απόφαση χαιρετίσθηκε και από την Ιταλία, η οποία προθυμοποιήθηκε να μεταφέρει τα όπλα και τα πυρομαχικά, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα του lajmi Fundit.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr