Ουκρανία: Οι συλληφθέντες Ρώσοι αλεξιπτωτιστές επέστρεψαν στη Ρωσία




Αύγουστος 31, 2014.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή των ρωσικών  αερομεταφερόμενων στρατευμάτων, υποστράτηγο Αλεξέι Ραγκοσίν, οι συλληφθέντες στο ουκρανικό έδαφος Ρώσοι αλεξιπτωτιστές επέστρεψαν στην πατρίδα, όπως ανέφερε, σήμερα, το Ria Novosti.


Ο Ραγκοσίν πρόσθεσε ότι ενέργειες έγιναν  από την πρώτη ώρα της κράτησής τους.
«Οι διαπραγματεύσεις ήταν πολύ σοβαρές. Τελικά, επικράτησε η κοινή λογική και όλα τελείωσαν καλά. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι όλα τα αγόρια είναι μαζί μας στη Ρωσία. Θέλω να τονίσω ότι εμείς δεν τους εγκαταλείψαμε», είπε ο υποστράτηγος.

Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο να κρατούν τα στρατεύματά μας επί ημέρες. Την ίδια ώρα που οι Ουκρανοί στρατιώτες που διεισδύουν στη ρωσική επικράτεια μεταβιβάζονται αμέσως στην Ουκρανία», πρόσθεσε ο Ρογκοσίν.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ρώσοι στρατιώτες που περιπολούσαν στην περιοχή των συνόρων, πιθανώς, πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα. Δεν υπήρξε καμία αντίσταση για τη σύλληψή τους, μόνο έκπληξη, και μεταφέρθηκαν για ανάκριση στο Κίεβο.

Την Παρασκευή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε ότι είχε συζητήσει το θέμα αυτό με τον Ουκρανό ομόλογό του, Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος υποσχέθηκε ότι  θα τους δοθεί η άδεια να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr