Σύνοδος Βερολίνου: Τι είπε η Μέρκελ για τα Σκόπια




Αύγουστος 29. 2014.

«Η διαφωνία του ονόματος μεταξύ της FYROM και της Ελλάδας πρέπει να επιλυθεί επειγόντως και να υπάρξει ετοιμότητα για συμβιβασμό από όλες τις πλευρές», δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσίευμα του σκοπιανού Lokalno.


Η Μέρκελ ζήτησε πολυφωνία στα μέσα ενημέρωσης, ανεξάρτητα συνδικάτα, ελεύθερη οικονομία από την οικονομική επιρροή, ενίσχυση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης. Επίσης, μηδενική ανοχή στη διαφθορά, ανεξάρτητη δικαιοσύνη και βελτίωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών των Δυτικών Βαλκανίων στο Βερολίνο στις 28 Αυγούστου ήταν μια πρωτοβουλία της Άνγκελα Μέρκελ στην οποία συμμετείχαν τα Σκόπια, η Σερβία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο, η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο.

«Η Γερμανίδα Καγκελάριος δεσμεύθηκε να συνεχίσει το Βερολίνο την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης στα Δυτικά Βαλκάνια. Η Μέρκελ τόνισε ότι η χρηματοδότηση των έργων υποδομής, έχει μεγάλη σημασία, καθώς θα συμβάλει στην επίτευξη της κατανόησης μεταξύ των βαλκανικών εθνών στην πορεία τους προς το μέλλον. Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχει μια ρεαλιστική προοπτική της ένταξης των χωρών της περιοχής στην ΕΕ», σημειώνει το Ράδιο Σλόμποντνα Εβρόπα.

Ενώ το Alsat-M θα προβάλλει ότι «τα εκκρεμή διμερή ζητήματα στην περιοχή θα πρέπει να επιλυθούν το συντομότερο δυνατόν προς το συμφέρον των σχέσεων καλής γειτονίας και αύξηση της σταθερότητας στην περιοχή. Η διαφορά του ονόματος,  πρέπει να αντιμετωπισθεί επειγόντως με προθυμία προς συμβιβασμούς από όλες τις πλευρές. Αυτό αντικατοπτρίζει  την τελική δήλωση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στο συνέδριο για τα Δυτικά Βαλκάνια».
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr