Βουλγαρο-αμερικανικές ασκήσεις στο Γκραφ Ιγκνατίεβο




Граф Игнатиево

Αύγουστος 21, 2014.

Η Βουλγαρία άρχισε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες που φέρουν την ονομασία «Θρακικός Αετός 2014».


Στην αεροπορική βάση ‘Γκράφ Ιγκνατίεβο’ προσγειώθηκαν 12 αμερικανικά μαχητικά F-15  και προσωπικό 180  στρατιωτών που μεταφέρθηκαν από τη 493 μάχιμη μοίρα  των Ηνωμένων Πολιτειών που βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με το βουλγαρικό δημοσίευμα, ο σκοπός της άσκησης είναι η κατάρτιση των Βούλγαρων πιλότων στη συνεργασία με τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη.

Οι ασκήσεις θα γίνουν από κοινού με εναέριους ελιγμούς, εικονικές μάχες καθώς και σε καθεστώς αμυντικών και επιθετικών επιχειρήσεων.

Έχουν, ήδη, καθορισθεί ειδικές περιοχές στη βουλγαρική επικράτεια για τη διεξαγωγή των ασκήσεων.

Τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι ασκήσεις αυτές είχαν προγραμματισθεί νωρίτερα στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ των κυβερνήσεων της Βουλγαρίας και των ΗΠΑ για την αμυντική συνεργασία.

Ωστόσο, ο πτέραρχος Steve Warren των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Stars and Stripes, δήλωσε ότι   οι κοινές ασκήσεις  με τη Βουλγαρία αποφασίσθηκαν μετά τις ανησυχίες που εξέφρασαν οι ευρωπαίοι εταίροι, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, σχετικά με ενδεχόμενη επέμβαση της Ρωσίας στην  Ουκρανία και εξαιτίας των φόβων ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση σε άλλες χώρες στην περιοχή.

Η άσκηση «Θρακικός Αετός 2014» άρχισαν στις 18 Αυγούστου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου. 

Οι ένοπλες δυνάμεις των δύο χωρών θα κινηθούν στα στρατόπεδα  ‘Νόβο Σέλο’, ‘Γκράφ Ιγκνατίεβο’ και ‘Μπέζμερ’, στο νότιο τμήμα της χώρας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr