Βουλγαρικό κόμμα καταγγέλλει την κυβέρνηση για επικίνδυνες ασκήσεις με Αμερικανούς





Αύγουστος 22, 2014.

Η απόφαση της βουλγαρικής κυβέρνησης που έχει επικεφαλής τον Γκεόργκι Μπλιζνάσκι είναι αρκετά επικίνδυνη για τους Βουλγάρους. Έτσι σχολίασε το αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος ‘ Ατάκα’, Βόλεν Σιντέροφ, τη συμφωνία της βουλγαρικής (υπηρεσιακής) κυβέρνησης να διαθέσει τη βουλγαρική επικράτεια σε αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη και στρατεύματα των ΗΠΑ.


«Η βουλγαρική κυβέρνηση επέτρεψε την παρουσία δώδεκα αμερικανικών μαχητικών F-15 και 250 στρατιωτικών σε στρατόπεδα της Βουλγαρίας. Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις που λαμβάνουν στη Βουλγαρία και φυσικά δεν διαδίδεται ευρέως, όπως για παράδειγμα η επέκταση του διαδρόμου στην αεροπορική βάση ‘Μπέζμερ’, κοντά στο Σίλβεν, γίνεται σαφές ότι από τη Βουλγαρία πρόκειτα να κάνουν μια βάση σε έναν πόλεμο που σχετίζεται με την Ουκρανία. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Γκεόργκι Μπλιζνάσκι πήρε την απόφαση αυτή μετά από πίεση από την αμερικανική πρεσβεία στη Σόφια. Και αυτό είναι ακόμη ένα βήμα μιας σειράς από στοχευμένες δράσεις για τη συμμετοχή της Βουλγαρίας σε πόλεμο», δήλωε ο Βόλεν Σιντέροφ.

Ο ηγέτης του «Ατάκα» υπενθύμισε ότι από το 2006, οι αμερικανοί στρατιωτικοί κάνουν δωρεάν χρήση των στρατιωτικών βάσεων στη Βουλγαρία για τις δικές τους ανάγκες και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να μάθει τι εξοπλισμό έχουν στις βουλγαρικές βάσεις. Και η προηγούμενη κυβέρνηση του Πλάμεν Ορεσάρσκι ανατράπηκε, όταν οι Βούλγαροι αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τις αμερικανικές προτάσεις που εκφράσθηκαν από τον γερουσιαστή Μακέιν κατά την επίσκεψή του στη Βουλγαρία.

Οι προτάσεις αυτές έχουν ως εξής:

Να έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες το δικαίωμα να χρησιμοποιούν όλα τα στρατιωτικά αεροδρόμια για το στρατό τους, με τις ανάλογες υλικοτεχνικές και άλλες δραστηριότητες που σχετίζονται με την κατάσταση στην Ουκρανία και να παράσχουν στρατιωτική υποστήριξη σε εχθροπραξίες στην Ουκρανία προς την πλευρά των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων και, επίσης, να ωθήσουν τη Βουλγαρία να καλλιεργήσει, να επεξεργαστεί και να πωλεί γενετικά τροποποιημένα αγροτικά προϊόντα.

Οι Βούλγαροι πρέπει να ξυπνήσουν και να συνειδητοποιήσουν που οδηγούν τη χώρα αυτές οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την υπηρεσιακή κυβέρνηση. Οι λύσεις αυτές είναι επικίνδυνες για τους Βουλγάρους και θα φέρουν τη χώρα σε πόλεμο», δήλωσε ο ηγέτης του ‘Ατάκα’, όπως σημειώνει η "Η Βουλγαρία Σήμερα".

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr