Κοσσυφοπέδιο: Συνελήφθη Ιμάμης για συμμετοχή σε Τζιχάντ




Αύγουστος 15, 2014.

Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου συνέλαβε σήμερα τον Ιμάμη του τζαμιού Αλ Κουντούς, στην Γκίλα, τον Ζεκρία Καζίμι, ο οποίος φέρεται να αποτελεί έναν από τους κύριους εμπνευστές της Τζιχάντ στο Κοσσυφοπέδιο.


Συνελήφθη, επίσης, και ένας άλλος ύποπτος, με τα αρχικά L.K. στο χωριό Πόλατς του δήμου Σκεντεράι με την κατηγορία ότι διέπραξε αδικήματα στρατολόγησης τρομοκρατών, οργάνωσης και συμμετοχής σε τρομοκρατική ομάδα, υποκίνηση θρησκευτικού μίσους, διχόνοιας ή εθνικής δυσανεξίας και κατάχρηση της φυλετικής, θρησκευτικής εθνικής υπόστασης.

Η επέμβαση έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα, με επίσημη διαταγή του δικαστή της EULEX,  που ξεκίνησε επιχείρηση για τον έλεγχο της εφαρμογής των παραγγελιών σε δύο τοποθεσίες στο Γκνιλάνε και στο Σκεντεράι.

Κατά την επιχείρηση,  ο Ιμάμης κρύφθηκε με το αυτοκίνητό του σε ένα ορεινό σημείο της περιοχή, κοντά στο σπίτι του και ο δεύτερος συνελήφθη στην οικία του.

Οι συλληφθέντες θα κρατηθούν για 48 ώρες, επιτρέποντας τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης, αναφέρει η εφημερίδα ‘Shekulli’ των Τιράνων.

Τα φαινόμενα αυτά έχουν ενταθεί, μετά τις επιτυχείς καταλήψεις εδαφών από το «Ισλαμικό Κράτος» στην επικράτεια του Ιράκ και της ανατολικής Συρίας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr