Οι ΗΠΑ ενισχύουν με όπλα το Λίβανο




Αύγουστος 31, 2014.

Βηρυτός.

Δύο αποστολές με εκτοξευτές πυραύλων και ελαφρύ οπλισμό παραδόθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στο λιβανικό στρατό, αυτήν την εβδομάδα, και θα ακολουθήσουν και άλλες αποστολές με –απροσδιόριστο- βαρύ οπλισμό, σύμφωνα με δήλωση του Αμερικανού πρέσβη στη Βηρυτό, David Hale, όπως ανέφερε στη διάρκεια τελετής την Παρασκευή.


Προς το παρόν παραδόθηκαν 1.500, όπλα Μ16 και περισσότερα από 450 αντιαρματικά κατευθυνόμενα βλήματα και 60 συστήματα όλμων που παραδόθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή και είναι αξίας 9 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με πηγή της αμερικανικής πρεσβείας.

Το μεγαλύτερο μέρος της βοήθειας έχει παραδοθεί, από το συνολικό ύψος των 11 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι υπόλοιπες αποστολές που θα γίνουν στις ‘αρχές Σεπτεμβρίου’ θα περιλαμβάνουν απροσδιόριστο βαρύ οπλισμό, σύμφωνα με την ‘Σταρ’, του Λιβάνου.

Πρόσθετα όπλα θα παραδοθούν από τον αμερικανικό στρατό ως μέρος της επιχορήγησης της Σαουδικής Αραβίας προς το Λίβανο ποσού ύψους 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μια προμήθεια που συντονίζεται από τον πρώην πρωθυπουργό , Σάαντ Χαρίρι, όπως πρόσθεσε η πηγή από την πρεσβεία.

Μετά από συγκρούσεις μεταξύ του στρατού με μαχητές της τρομοκρατικής ομάδας  ‘Τζαμπχάτ αλ Νουσρα’ και με τζιχαντιστές του ‘Ισλαμικού Κράτους’ που ξέσπασαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα στην περιοχή των συνόρων, ο Λίβανος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και απαίτησε επειγόντως επιθετικό και αμυντικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση των τρομοκρατών που έρχονται από το έδαφος της Συρίας.

Σύμφωνα, επίσης, με εκθέσεις των μυστικών υπηρεσιών, επόμενος στόχος του ‘Ισλαμικού Κράτους’ είναι ο Λίβανος.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr