Συρία: Η Μουσουλμανική Αδελφότητα προειδοποιεί για χτύπημα τζιχαντιστών στην Τουρκία




Αύγουστος 31, 2014.

Ο επικεφαλής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη Συρία, Muhammed Riyad Şukfa,, δήλωσε ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους» έχουν εισέλθει στην Τουρκία και ενδέχεται να χτυπήσουν στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους.


Το τούρκικο δημοσίευμα αναφέρει ότι οι ισχυρισμοί της γερμανικής τηλεόρασης ARD ότι το «Ισλαμικό Κράτος» έχει ένα άτυπο γραφείο στην περιοχή Φατίχ στην Κωνσταντινούπολη, επιβεβαιώθηκαν και από τον επικεφαλής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη Συρία.

Ο Muhammed Riyad Şukfa, έδωσε ιδιαίτερη συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων Cihan, στην Τουρκία στην οποία επεσήμανε ότι το «Ισλαμικό Κράτος» έχει επεκταθεί αρκετά και αποτελεί απειλή για όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ο ίδιος δήλωσε ότι το «ισλαμικό κράτος» έχει ζητήσει από την Τουρκία να παραχωρήσει το μνημείο του Σουλεϊμάν Σάχ στη Συρία που είναι τουρκικό έδαφος, για την απελευθέρωση των Τούρκων διπλωματών που αιχμαλωτίσθηκαν στην κατάληψη του τουρκικού προξενείου στην πόλη Μοσούλη. 

Επιβεβαίωσε, μάλιστα, ότι η Τουρκία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με τους τρομοκράτες για την απελευθέρωση των διπλωματών.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr