Η ιρακινή αεροπορία βομβάρδισε κέντρο τζιχαντιστών




Αύγουστος 30, 2014.

 «Η ιρακινή αεροπορία βομβάρδισε ένα κέντρο τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή Σάμρα, ανατολικά του Τικρίτ στην επαρχία Σαλαχουντίν.


 Σκοτώθηκαν 15 τρομοκράτες και ένας λεγόμενος αξιωματούχος τους», ανέφερε στη Βαγδάτη,  πηγή πληροφοριών την Παρασκευή, σημειώνει το ιρανικό πρακτορείο Fars.


 Η νέα αντιπυραυλική ασπίδα του Ιράν



Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, ανώτατοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι η ιρανική εκδοχή του ρωσικού S-300 του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας, που ονομάζεται Μπαβάρ (Πίστη)-373 έχει, ήδη, τεθεί σε λειτουργία και μόλις πραγματοποιήθηκε βολή με μεγάλη επιτυχία στόχου.

Ο διοικητής, ταξίαρχος Φαρζάντ Εσμαγελί, είπε στην ιρανική κρατική τηλεόραση ότι το «Μπαβάρ-373» είχε την πρώτη επιτυχημένη βολή.

«Πιστεύουμε ότι το «Μπαβάρ» και  το «3ο Χόρντατ», ως πύραυλοι ασπίδες, είναι πολύ καλύτερα συστήματα από κάποια άλλα μεγάλου βεληνεκούς στην πυραυλική άμυνα της χώρας», πρόσθεσε.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr