Ντονέτσκ: Η πολιτοφυλακή διατηρεί το δικαίωμα κατάρριψης drones του ΟΑΣΕ




Άοπλα αεροσκάφη θα είναι στη διάθεση της αποστολής των Ειδικών Παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία για 6-10 εβδομάδες, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα



Αύγουστος 20, 2014.

Η αποστολή των Ειδικών Παρατηρητών του ΟΑΣΕ ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει άοπλα αεροσκάφη πάνω από την Ανατολική Ουκρανία για 6 με 10 εβδομάδες.

Οι πολιτοφύλακες της Νέας Ρωσίας, τα εκλαμβάνουν ως μέσο κατασκοπείας και δήλωσαν ότι διατηρούν το δικαίωμα να τα καταστρέψουν.


Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε νωρίτερα ότι η Ρωσία υποστηρίζει τις παρατηρήσεις του ΟΑΣΕ και τον εξοπλισμό των μη επανδρωμένων αεροσκαφών για τη διερεύνηση των συνόρων μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

Ωστόσο, το υπουργείο Άμυνας της ΛΔ του Ντονέτσκ, σύμφωνα με το ρωσικό Ria Novosti, η επικείμενη ανάπτυξη των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στα σύνορα, δεν είναι τεχνικά δυνατή, γιατί οι πληροφορίες που θα λαμβάνονται από αυτά, μπορεί να εκμεταλλευθούν από τις δυνάμεις ασφαλείας της Ουκρανίας.

«Το υπουργείο Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, διατηρεί το δικαίωμα να καταστρέψει αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη», αναφέρει σχετική ανακοίνωση και προσθέτει ότι η ΛΔ του Νονέτσκ είναι ανοικτή σε διάλογο και συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα, εντούτοις το Υπουργείο Άμυνας πιστεύει ότι τα  drones  του ΟΑΣΕ θα βοηθήσουν την έκταση της επιθετικότητας των ουκρανικών δυνάμεων και θα επιτείνουν την ανθρωπιστική καταστροφή στο νότιο ανατολικό τμήμα της χώρας, σημειώνει το Ria Novosti.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr