Μόσχα: Έκλεισαν όλα τα McDonald’s




Αύγουστος 21, 2014.

Στη Μόσχα, μετά από αίτημα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας προστασίας καταναλωτών γνωστής ως Rospotrebnadzor, ανεστάλη η λειτουργία των τεσσάρων εστιατορίων της αλυσίδας «McDonalds».


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι κατόπιν διαμαρτυριών των καταναλωτών για την ποιότητα των προϊόντων που προσφέρουν, άρχισε έλεγχος από την αναφερόμενη υπηρεσία και διαπιστώθησαν παραβιάσεις της υγειονομικής νομοθεσίας, όπως ανέφερε η Ναταλία Λουκιαντσέβα από την Rospotrebnadzor.

«Δεν μπορούμε ακόμη να ανακοινώσουμε τον ακριβή αριθμό των εστιατορίων «McDonalds», που ελέγχθηκαν, τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα ανακοινωθούν στο εγγύς μέλλον», είπε η Λουκιαντσέβα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του δικτύου στη Ρωσία, στην Αικατερινούπολη έχουν ανοίξει οκτώ νέα εστιατόρια Fast Food.

Από τα τέλη Ιουλίου είχε αμφισβητηθεί η ποιότητα των προϊόντων που προσφέρουν τα «McDonalds», όπως διευκρίνισε η επικεφαλής της Rospotrebnadzor Άννα Πόποβα.

Σύμφωνα με αυτήν, το αποτέλεσμα ελέγχου δύο εστιατορίων στην περιοχή Νόβγκοραντ αποκάλυψε ότι τα προϊόντα τους δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα ασφαλείας ή δεικτών της ενεργειακής αξίας. 

Στη συνέχεια υποσχέθηκε τη διεξαγωγή ελέγχου όλων των εστιατορίων της αλυσίδας σε όλη τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της  Μόσχας, σύμφωνα με το Slon.ru

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr