Πάνω από 100 παράνομοι μετανάστες στην αμαξοστοιχία Θεσσαλονίκης-Σκοπίων





Σεπτέμβριος 1, 2014.

Περισσότεροι από 100 παράνομοι μετανάστες από τη Συρία και το Ιράκ, διαφόρων ηλικιών εντοπίστηκαν χθες το βράδυ στο σιδηροδρομικό σταθμό Βέλες, του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, σε βαγόνια αμαξοστοιχίας μεταφοράς φορτίου άνθρακα από τη Θεσσαλονίκη προς τα Σκόπια.


Κατά τον εντοπισμό τους, ο παράνομοι μετανάστες δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν, αφού δεν ήξεραν που βρίσκονται, ούτε που πηγαίνουν, ορισμένοι από αυτούς είχαν ψώνια μέσα σε νάιλον σακούλες με το λογότυπο  «Lidl», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Μετά από λίγο έγινε γνωστό ότι οι λαθρομετανάστες ήταν χωρισμένοι σε ομάδες, που η κάθε μία είχε το δικό της επικεφαλής και ταξίδευαν από τη Συρία, μέσω της Τουρκίας προς την Ελλάδα και από εκεί προς τα Σκόπια.

Σύμφωνα με τους ίδιους, από τη Συρία στην Τουρκία δεν απαιτήθηκε κανένα χρηματικό ποσό, αλλά από την Τουρκία στην Ελλάδα, τους ζήτησαν οι Τούρκοι «οδηγοί» €3.200 ανά άτομο.

Από την Ελλάδα, οι Έλληνες λαθρέμποροι τους ζήτησαν για να μεταβούν από την Ελλάδα στη Σερβία, έπρεπε να καταβάλουν από 600 έως 800 ευρώ ανά άτομο. Η καταβολή των χρημάτων έγινε για μεταφορά στο τρένο μέχρι τη Σερβία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μετανάστες επιβιβάστηκαν στο σταθμό της Ειδομένης, στην Ελλάδα, και δεν έγιναν αντιληπτοί από κανέναν. Το υπουργείο Εσωτερικών  λαμβάνει μέτρα για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr