Σκόπια: Δυσφορία αλβανικού κόμματος για κοινές πρεσβείες με Σερβία




Η Μεντούχ Τάτσι (α) κατέκρινε τον αρχηγό του DUI, Αλί Αχμέτι, για τη συμφωνία Σκοπίων Σερβίας

Σεπτέμβριος 16, 2014.

Το Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανών στα Σκόπια,  κατήγγειλε τη συμφωνία για κοινές διπλωματικές και προξενικές αποστολές της Σερβίας και των Σκοπίων, που υπεγράφη χθες από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, Ίβιτσα Ντάτσιτς και Νίκολα Πόποσκι.


«Τώρα, οι Αλβανοί πολίτες που εργάζονται σε ευρωπαϊκές και άλλες χώρες θα αναγκάζονται να περιμένουν στη σειρά στα γραφεία που πιθανόν θα χρησιμοποιούνται από διπλωμάτες του σερβικού κράτους! Αυτό είναι το αποτέλεσμα της υποκείμενης πολιτικής της κυβέρνησης που συμμετέχει και το DUI (τα άλλο αλβανικό κόμμα).

Μετά τη συμφωνία που υπέγραψαν τα Σκόπια, οι Αλβανοί της χώρας αυτής θα ελέγχονται από τους Σέρβους αστυνομικούς που θα περιπολούν σε ορισμένα σημεία του κράτους και τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τους Σέρβους στις διπλωματικές αποστολές», είπε, σήμερα,  σε συνέντευξη Τύπου στο Τέτοβο ο πρόεδρος του κόμματος Μεντούχ Τάτσι.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr