Γερμανία: Διαμαρτυρία Μουσουλμάνων κατά του ‘Ισλαμικού Κράτους’




Δημόσια προσευχή των Μουσουλμάνων στο Βερολίνο κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του εξτρεμισμού. (φωτό από την  deutschlandfunk)



Σεπτέμβριος 19, 2014.

Το γερμανικό συντονιστικό συμβούλιο των Μουσουλμάνων , οργάνωσε πανεθνική διαμαρτυρία απαιτώντας οι μαχητές των ριζοσπαστικών σουνιτικών ομάδων του Ισλαμικού Κράτους- ΙΚ, να σταματήσουν τις βίαιες ενέργειες στο Ιράκ και τη Συρία, γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild.


«Αυτοί οι άνθρωποι στη Μέση Ανατολή, χρησιμοποιούν το όνομα του Αλλάχ, μόνο για εγκληματικούς σκοπούς και διαπράττουν βίαια εγκλήματα, υποβάλουν σε βασανιστήρια ανθρώπους και τους σκοτώνουν» ανέφερε στη γερμανική εφημερίδα ο επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου των Μουσουλμάνων της Γερμανίας, Μπεκίρ Αλμπόγκι.

Οι διαμαρτυρίες έχουν  λάβει την ονομασία «Κατά του μίσους και της αδικίας» και άρχισαν μετά την προσευχή της Παρασκευής σε εννέα πόλεις της Γερμανίας, συμπεριλαμβανομένου του Βερολίνου, του Ανόβερου και του Μονάχου.

Στη γερμανική πρωτεύουσα βγήκαν στους δρόμους περίπου  2000 οπαδοί του Ισλάμ.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στη Γερμανία υπάρχουν τέσσερα (4) εκατομμύρια μουσουλμάνοι, το 74% των οποίων αυτοπροσδιορίζονται ως Σουνίτες.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr