Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο στρατός της Νέας Ρωσίας έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων




Σεπτέμβριος 2, 2014.

Εθελοντές της πολιτοφυλακής κατέρριψαν μαχητικό αεροσκάφος SU-27,  της ουκρανικής αεροπορίας στο χωριό Μερέζκι στην περιοχή του Ντονέτσκ, σύμφωνα με αναφορά του Ria Novosti, επικαλούμενο ανακοίνωση από την έδρα της πολιτοφυλακής της μη αναγνωρισμένης ΛΔ του Ντονέτσκ.


Η πολιτοφυλακή την περασμένη Παρασκευή κατέρριψε τέσσερα ουκρανικά Su-25.
Κατά την τελευταία ημέρα, οι στρατιώτες της ΛΔ του Ντονέτσκ έχουν μπλοκάρει τα αεροδρόμια στο Λουγκάνσκ και στο Ντονέτσκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το αεροδρόμιο του Λουγκάνσκ απομακρύνθηκαν από 500 έως 2.000 Ουκρανοί στρατιώτες με τον στρατιωτικό εξοπλισμό τους. Η καταστροφή των υποδομών είναι σημαντική.

Στο Ντονέτσκ οι εθελοντές κατάφεραν να αναλάβουν τον έλεγχο του διεθνούς τερματικού. Αιχμαλωτίσθηκαν περίπου 200 μισθοφόροι από την Πολωνία. Όπως αναφέρθηκε στην άμυνα του αεροδρομίου εμπλέκονταν ο ουκρανικός στρατός και μισθοφόροι από τη Σουηδία. Κατά τη διάρκεια της μάχης ακούγονταν προσταγές  και στην αγγλική γλώσσα.

Σύμφωνα με τα κεντρικά γραφεία της ΛΔ του Ντονέτσκ, από τις ουκρανικές δυνάμεις έχουν συλληφθεί 330 στρατιώτες και 72 τραυματίες, ενώ βρέθηκαν 35 πτώματα.

Σχετικά με την περιοχή του Λουγκάνσκ, οι ουκρανικές δυνάμεις ακολουθούν αμυντική τακτική, ενώ σφυροκοπούνται από τους πολιτοφύλακες που έχουν καταφέρει σημαντικά πλήγματα με καταστροφές στρατιωτικού εξοπλισμού των Ουκρανών.

Στη Μαριούπολη διεξάγονται σφοδρές μάχες και οι δύο θέσεις διατηρούν τις γραμμές τους. Αναφέρθηκε ότι στη Μαριούπολη μέχρι στιγμής υπάρχουν έξι αξιωματικοί  του NATO, που βάσει ενός Κέντρου Πληροφοριών, συντονίζουν τον πόλεμο ( το κύριο κέντρο βρίσκεται στο Κίεβο, στο κτήριο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας).

Πηγές αναφέρουν ότι η πιθανότητα των αξιωματικών του NATO να πέσουν στα χέρια των εθελοντών, ως αιχμάλωτοι, είναι πολύ υψηλή.

Ομάδες πληροφοριών της Πολιτοφυλακής βρίσκονται τώρα στην περιοχή του Μπερντιάνσκ, στην περιοχή Ζαπορόζιε. Έτσι ο στρατός της ΛΔ του Ντονέτσκ άρχισε να πιέζει σημαντικά στην περιοχή Ζαπρορόζιε τις φιλοναζιστικές δυνάμεις.

Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για επίθεση στο Μπερντιάνσκ. Σήμερα μεγάλη δύναμη του στρατού της Ουκρανίας, τράπηκε σε φυγή από τη Μαριούπολη. Αλλά η επίθεση στο Ζαπορόζιε είναι πιο σημαντική από άποψη τακτικής. Η κατάσταση των φιλοναζιστών στη Μαριούπολη είναι απελπιστική.

Ο στρατός του Ντονέτσκ κινείται προς το Μπερντιάνσκ και αυτό σημαίνει ότι ο ουκρανικός στρατός θα περιβάλλεται από δύο πλευρές από τους αυτονομιστές κοντά στα παράλια – Μαριούπολη και Μπερντιάνσκ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr