Γερμανικός Τύπος: Η Τουρκία αναπτύσσει κρυφά πυρηνικά όπλα






Σεπτέμβριος 24, 2014.

Δημοσιεύματα στα οποία παρουσιάζονται οι ισχυρισμοί ότι η Τουρκία αναπτύσσει κρυφά πυρηνικά όπλα, εμφανίστηκαν στον γερμανικό Τύπο.

Σε άρθρο της η εφημερίδα «Die Welt» διατείνεται ότι  αυτός αποτελεί ένας ακόμη λόγος για τον οποίο οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες κατασκόπευαν τις δραστηριότητες της Τουρκίας.


Η εφημερίδα «Die Welt» δημοσιεύει ότι η Τουρκία έλαβε τεχνικές πληροφορίες που απαιτούνται για τη δημιουργία ατομικής βόμβας από το Πακιστάν.
Σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου, κατά την περίοδο 1987-2002, οι Τούρκοι πήραν μέρος στις δραστηριότητες του πακιστανικού πυρηνικού επιστήμονα Αμπντούλ Καντίρ Χαν, να μεταφέρουν χιλιάδες συσκευές φυγοκέντρησης στη Λιβύη, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέας.

Η γερμανική εφημερίδα δημοσιεύει ότι  η Τουρκία αναπτύσσει μυστικά πυρηνικά όπλα.
Στο άρθρο επισημαίνεται ότι η αποφασιστικότητα της Άγκυρας να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, ήταν ένας από τους λόγους που η BND, (γερμανική υπηρεσία πληροφοριών) παρακολουθούσε την Τουρκία.

Η «Die Welt» αναφέρει ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που αντλήθηκαν από την BND, το 2010 με εντολή του  Ερντογάν χτίσθηκε ένα συγκρότημα για τον εμπλουτισμό του ουρανίου και ότι η Τουρκία έχει μεγάλο αριθμό φυγοκεντριτών  που πιθανότατα προέρχονται από το Πακιστάν.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr