Το Ισραήλ αρνείται προμήθεια όπλων στην Ουκρανία




Σεπτέμβριος 17, 2014.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ έχει μπλοκάρει τις προμήθειες προς την Ουκρανία, ισραηλινών όπλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα οποία προηγουμένως είχαν συμφωνηθεί κατά την επίσκεψη ουκρανικής αντιπροσωπείας στο Ισραήλ, όπως σημειώνουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.


Σύμφωνα, εξάλλου, με το ισραηλινό κανάλι ‘2’,  η επίσκεψη της ουκρανικής αντιπροσωπείας για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με την προμήθεια όπλων, που έγινε πρόσφατα, οι Ουκρανοί είχαν συζητήσει την προμήθεια μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την ισραηλινή εταιρεία Aeronautics Defense Systems, για να χρησιμοποιηθούν στη νότιο-ανατολική Ουκρανία.

Το ισραηλινό δημοσίευμα σημειώνει ότι οι προμήθειες, αρχικά είχαν συμφωνηθεί με το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ,  αλλά ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, του οποίου η συγκατάθεση ήταν απαραίτητη για τη σύναψη οποιαδήποτε σύμβασης για την εξαγωγή όπλων να μπλοκάρει τη συμφωνία.

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων  ενημέρωσης,  οι ενδεχόμενες  παραδόσεις θα μπορούσαν να ωθήσουν τη Ρωσία να κινηθεί πιο κοντά στους αντιπάλους του Ισραήλ, όπως είναι η Συρία και το Ιράν.

«Ξεκινάμε με ένα πολύ ασταθή τρόπο: Η Μόσχα έχει τη δυνατότητα να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της, όπως με την παράδοση σύγχρονων οπλικών συστημάτων στη Συρία ή την ενίσχυση της συνεργασίας της με το Ιράν στον πυρηνικό τομέα», ανέφεραν Ισραηλινοί διπλωμάτες στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Επίσημα σχόλια από το υπουργείο Άμυνας και τις διπλωματικές υπηρεσίες του Ισραήλ, ακόμη, δεν έχουν ληφθεί, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr