Η Ρωσία ξεκινά έρευνα για γενοκτονία του ρωσόφωνου πληθυσμού στην Αν. Ουκρανία




Σεπτέμβριος 29, 2014.

Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας, ξεκίνησε σήμερα έρευνα για τη γενοκτονία του ρωσόφωνου πληθυσμού στην Ανατολική Ουκρανία.
Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιδρύματος, Βλαντίμιρ Μαρκίν.


«Η ερευνητική επιτροπή ξεκίνησε ποινική διαδικασία για τη γενοκτονία του ρωσόφωνου πληθυσμού που ζεί στα εδάφη  των Λαϊκών Δημοκρατικών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ», είπε ο Μαρκίν.

Η επιτροπή έχει διαπιστώσει ότι:
«Κατά τη περίοδο από την 12η Απριλίου 2014 μέχρι σήμερα, κατά παράβαση της Σύμβασης του 1948, καθώς και άλλων διεθνών αποφάσεων καταδίκης των  γενοκτονιών, άγνωστα άτομα- ανώτεροι πολιτικοί και στρατιωτικοί της Ουκρανίας, των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας και του «Δεξιού Τομέα», είχαν διατάξει την πλήρη καταστροφή του ρωσόφωνου πληθυσμού που ζει στο έδαφος των δημοκρατιών», δήλωσε ο Μαρκίν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χρήση βαρέων όπλων και αεροσκαφών κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 2.500 ανθρώπων και την καταστροφή πάνω από 500 οικιών αμάχων στις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία έχει στοιχίσει τη ζωή μέσα σε πέντε μήνες σε 3.200 ανθρώπους και προκάλεσε τον εκτοπισμό σε 600 χιλιάδες πολίτες.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr