Ρωσία: Το υποβρύχιο ‘Νοβοροσίσκ’ εντάχθηκε στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας





Σεπτέμβριος 18, 2014.

Το υποβρύχιο ‘Νοβοροσίσκ’, κλάσης «Βαρσαβιάνκα» [ντιζελ-ηλεκτροκίνητο] περιλήφθηκε στην καταπολέμηση της σύνθεσης του Ρωσικού Στόλου  της Μαύρης Θάλασσας, σημειώνει το Ria Novosti, επικαλούμενο ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας.


«Σήμερα (χθες) το υποβρύχιο Νοβοροσίσκ βρίσκεται  στην Αγία Πετρούπολη στο εργοστάσιο- "ναυαρχείο Βέρφι", όπου προετοιμάζεται για μετάβαση στο στόλο. 

Πραγματοποιούνται τελικές δοκιμές  και καταρτίσεις για τα πυραυλικά όπλα ακριβείας, μεγάλου βεληνεκούς ‘Καλίμπρ», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα σχέδια του πολεμικού ναυτικού, μέχρι το 2016 θα έχουν ολοκληρωθεί έξι υποβρύχια του ιδίου τύπου. Όλα θα εισέλθουν, σταδιακά, στη σύνθεση των υποβρύχιων δυνάμεων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Τα υποβρύχια 636,3 «Βαρσαβιάνκα» είναι τρίτης γενιάς, έχουν εκτόπισμα  3.950 τόνων, ταχύτητα 20 κόμβων, βάθος βύθισης 300 μέτρα και πλήρωμα 52 ατόμων. Τα υποβρύχια είναι οπλισμένα με τορπίλες 533 Καλίμπρ, νάρκες και ρουκέτες του συγκροτήματος ‘Καλίμπρ’. Έχουν τη δυνατότητα αντιμετώπισης πολλαπλών στόχων.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr