Πρόεδρος Ιράκ: Δεν θέλουμε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις




Σεπτέμβριος 27, 2014.

Στην διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών, που πραγματοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα,  ο Ιρακινός πρόεδρος Φουάντ Μασούμ, δήλωσε ότι η χώρα του δεν θέλει αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις και αν υπάρξει ανάγκη για τον αμερικανικό στρατό θα το αποφασίσει το κοινοβούλιο του Ιράκ.


«Το ιρακινό κοινοβούλιο πρέπει να αποφασίσει σχετικά με την ίδρυση μιας στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στο Ιράκ, εφ’ όσον προκύψει ανάγκη», είπε ο Ιρακινός πρόεδρος.
 Ο Φουάντ Μασούμ, συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη στις 23 Σεπτεμβρίου.

«Η δημιουργία μια στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στο Ιράκ δεν είναι δυνατή χωρίς την έγκριση του ιρακινού κοινοβουλίου», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος τόνισε ότι το Ιράκ δεν απαιτεί χερσαία στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ ή από οποιαδήποτε άλλη χώρα στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χαϊντάρ Αμπάντι, δήλωσε ότι το Ιράκ δεν χρειάζεται εξωτερική βοήθεια στο έδαφός του για την καταπολέμηση του Ισλαμικού κράτους,  καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν για ενδεχόμενη χερσαία στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ.

«Οι ιρακινές  ένοπλες δυνάμεις  και οι εθελοντικές ομάδες είναι επαρκείς για την καταπολέμηση του εχθρού και την εξάλειψη των τρομοκρατών», δήλωσε ο Αμπάντι, σύμφωνα με κουρδικό δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr